Contact?
ps24_award_03

INSynQ ondersteunt WaterBear bij de aanleg van een solide basis. Door de effectieve implementatie van SAP Business ByDesign

Waterbear network: met storytelling het verschil maken

WaterBear Network is het eerste interactieve streamingplatform dat is gericht op de toekomst van onze planeet. Het netwerk gebruik storytelling als een hulpmiddel om zo het verschil te maken.

WaterBear biedt toegang tot bekroonde, inspirerende content waarmee kijkers een diepgaander beeld krijgen, meer kunnen leren en actie kunnen ondernemen om zo een beter klimaat, een grotere biodiversiteit, meer duurzaamheid, meer betrokkenheid van de gemeenschap, meer diversiteit en nog veel meer te bevorderen.

Leden van het WaterBear Network bepalen zelf welke content ze willen bekijken en wanneer, zonder advertenties en met één simpele aanmelding – allemaal gratis, via mobiele apps en internet. Dankzij WaterBear is het voor mensen nu veel makkelijker om een steentje bij te dragen. Via het platform kunnen kijkers gemakkelijk doneren en het volledige bedrag gaat rechtstreeks naar de organisaties.[1]

WaterBear is groot fan van documentaires, plaatselijke verhalen, NGO-campagnes, sociale projecten, vrijwilligerswerk, eco-reizen, duurzame producten en nog veel meer. Dit is voor WaterBear-leden beschikbaar met slechts één druk op de knop op het WaterBear-platform.

Grappig weetje: de naam WaterBear werd gekozen omdat de tardigrade (beerdiertje) als diersoort bestand is tegen vrijwel alles: temperaturen tussen -272 en 150 ˚C, onderwaterdruk zes maal groter dan in de Marianentrog (het diepste punt op aarde), vernietigende straling en het vacuüm in de ruimte. Zelfs tijdens extreme droogte kunnen ze minstens 30 jaar overleven op hun eigen vochtvoorraad. Het is de meest veerkrachtige soort op de planeet.

[1] Het betalingsplatform van WaterBear, brengt een kleine verwerkingsvergoeding in rekening, die in mindering wordt gebracht op het bedrag dat aan de organisatie wordt uitbetaald.

 

Ruimte creëren voor groei en ontwikkeling

WaterBear biedt organisaties zonder winstoogmerk één centraal platform dat hen dichter bij de consument brengt. Het doel is kijkers te inspireren met hun verhalen en informatie te verstrekken over hun initiatieven.

WaterBear biedt inspirerende verhalen en zorgt ervoor dat mensen zich betrokken voelen, positiever gaan denken en een impact hebben. Alle partnerorganisaties presenteren hun werkzaamheden en laten zien waar ze voor staan. WaterBear combineert deze projecten met bijzondere verhalen. Leden krijgen te horen wat zij kunnen doen om bij te dragen en het platform brengt iedereen bij elkaar.

Inmiddels hebben zich al meer dan 80 organisaties aangemeld bij het platform en dit aantal groeit snel. WaterBear was op zoek naar meer snelheid voor het ERP-systeem om zo snel mogelijk live te gaan, om snel te groeien en een essentieel streamingplatform te worden. De omgeving van het WaterBear-netwerk is complex; er vinden veel interacties plaats. WaterBear moest verschillende elementen lanceren om de leden in staat te stellen interacties aan te gaan. Op zoek naar een flexibel systeem dat deze complexiteit vanuit het standpunt van een financieel systeem kon verwerken, koos WaterBear voor SAP.

WaterBear heeft de lat hoog gelegd. In het eerste jaar streeft het platform naar 700.000 leden, en naar vijf miljoen leden na vijf jaar. “We willen onze leden en de ngo’s de best mogelijke ervaring bieden. Dit vraagt om een moderne marketingoplossing waarmee relevante en persoonlijke communicatie mogelijk wordt maakt,” aldus Victor Edward Eckard, Managing Director van WaterBear.

“We hebben bovendien behoefte aan een toekomstbestendig ERP-systeem dat bedrijfsprocessen stroomlijnt en groei faciliteert.”

De oplossing: meer dan alleen functionaliteit

Na gesprekken tussen WaterBear Network en Xperi bracht deze laatste het streamingbedrijf in contact met INSynQ. Er was een duidelijke klik tussen de twee: WaterBear en INSynQ willen allebei hun expertise inzetten voor een positieve impact. Binnen een maand had INSynQ SAP Business ByDesign voor WaterBear opgezet en waren de belangrijkste functionaliteiten live. Voor deze implementatie werkte INSynQ samen met SAP Nederland en SAP-partners Xperi en Elision.

De combinatie van SAP Marketing Cloud en SAP Business ByDesign zorgde voor een solide basis voor de start van het videostreamingplatform eind 2020. WaterBear is enthousiast over beide oplossingen. SAP Business ByDesign geeft het bedrijf controle over financiële processen en rapportage, maar helpt ook bij projectmanagement rond de productie van nieuwe video-inhoud. SAP Marketing Cloud heeft ook grote voordelen. De integratie met het WaterBear-platform stelt de organisatie in staat leden te categoriseren op basis van interessegebieden en het type content. Dit maakt betere aanbevelingen en doelgerichte communicatie mogelijk.

"SAP Business ByDesign geeft het bedrijf controle over financiële processen en rapportage, maar helpt ook bij projectmanagement rond de productie van nieuwe video-inhoud."

Aan het begin van de zomer van 2020 was WaterBear Network nog maar een idee. In juli werd INSynQ benaderd en gevraagd een systeem te bouwen dat met het platform kon meegroeien. Louis Botha, hoofd Finance bij WaterBear, vertelt: “Tijdens ons introductiegesprek met Peter Ouëndag, de Managing Director van INSynQ, hebben we hem een haast onmogelijke tijdlijn voor de implementatie van het nieuwe ERP-systeem voorgeschoteld! We wilden op 25 november van start gaan, maar er was nog veel werk te doen. Peter gaf aan dat het een uitdaging zou zijn, maar hij vertrok geen spier. Hij richtte snel het INSynQ-team op en ze begonnen meteen samen te werken met het WaterBear-team. Sindsdien hebben ze laten zien wat ze kunnen doen en het was indrukwekkend, vooral gezien de extra uitdagingen van de pandemie!”

 

De implementatie en de impact ervan

De implementatie toonde aan dat het streven naar standaardisering van professionele dienstverlening vruchten afwerpt. Hierdoor wordt de effectieve implementatie versneld. Victor Edward Eckard, Managing Director bij WaterBear Network, benadrukt: “We hebben deze situatie nog nooit exact zo meegemaakt en we zijn zeer positief over het werk van INSynQ. Het team heeft lange uren gedraaid en we hebben het project op tijd voltooid. INSynQ’s projectmanager Barbara Schoones stond altijd voor ons klaar.”

Het hele WaterBear-team werd gedurende twee weken door INSynQ getraind aan de hand van interactieve workshops. Business ByDesign is een SAP Cloud-oplossing, gebaseerd op 36 standaard bedrijfsprocessen. In de dienstverlenende sector is er behoefte aan diverse elementen, van klantenregistratie tot definitieve facturering.

Het INSynQ-team dat aan de oplossing werkte bestond uit een pilotspecialist, een consultant gespecialiseerd in de standaard inkoop- en verkoopprocessen en een technisch consultant.

WaterBear is blij met de uitstekende steun van INSynQ: “Er is altijd iemand beschikbaar om vragen te beantwoorden en met dit systeem kan WaterBear blijven groeien en evolueren”, aldus Louis Botha.

“We waren onder de indruk van de bereidheid van het INSynQ-projectteam om verder te gaan dan wat van ze werd gevraagd, en altijd op een vriendelijke manier, nooit gestrest,” voegt Victor Edward Eckard toe.

 

“Er is altijd iemand beschikbaar om vragen te beantwoorden en met dit systeem kan WaterBear blijven groeien en evolueren”

De samenwerking: een gemengd team!

“De eerste financiële audit werd al heel snel, begin februari 2021, afgerond!” aldus Louis Botha. “Met deze SAP-oplossing, die uitstekend geschikt is voor de administratieve kant van de boekhouding, kon ik de externe audit efficiënt uitvoeren. Toen WaterBear SAP besloot te gebruiken, deed de organisatie dat met het oog op groei. We breiden snel uit: het platform telt momenteel [per maart 2021] 50.000 leden. We verwachten dat we met SAP Business ByDesign aan deze groei tegemoet kunnen komen. Bij de lancering zal het ongetwijfeld een robuust systeem blijken te zijn, dat in staat is om te gaan met meerdere landen, complexe kwesties en diverse spin-offs in verschillende valuta.”

“We hebben, sinds de eerste lancering, een sterke band met INSynQ onderhouden,” zo vervolgt Louis. “Ik neem contact op met INSynQ wanneer ik technische ondersteuning en extra diensten nodig heb. Het hele project werd effectief geleid, zonder onverwachte of buitensporige uitgaven. Het was verfrissend en vernieuwend om te zien dat ze zo snel en proactief waren; ze hebben ons bij het hele traject begeleid. We hoefden INSynQ nooit te vertellen wat we van ze verlangden; ze gingen aan de slag en het kwam voor elkaar.”

“WaterBear had zo snel mogelijk behoefte aan een financieel systeem. Die basis is nu gelegd, dankzij een geweldige teaminspanning waarbij binnen een maand de belangrijkste functionaliteiten werden ontwikkeld,” zo concludeert INSynQ’s projectmanager Barbara Schoones.

“Tegelijkertijd beschikt WaterBear nu over de flexibiliteit om het ERP-systeem uit te breiden naarmate de zakelijke behoeften veranderen."

Het project zorgde ook voor een daadwerkelijke verrijking van de twee bedrijfsculturen. Voor INSynQ was dit een prachtige gelegenheid om de betrokkenheid van het bedrijf te tonen bij het bijdragen aan de realisatie van duurzame ontwikkelingsdoelen.”

Sinds eind 2020 is WaterBear beschikbaar in acht landen, waaronder Nederland. De rest van Europa en Azië zullen later volgen. “In de loop der tijd zullen we ook de implementatie van SAP’s e-commerce-oplossing en ticketingsysteem overwegen. Voor nu zijn we vooral blij dat alles op tijd klaar was voor de lancering, dankzij het harde werk van onze partners”, zo sluit Louis Botha af.

Eerder deze maand is Waterbear uitgebreid met nog eens 30 landen wereldwijd. Om de uitbreiding te vieren, werkt WaterBear samen met Alladale Wilderness Reserve in Schotland om één nieuwe boom te planten voor elk nieuw lid voor de volgende 30.000 leden die zich aanmelden bij het platform. Hiermee ontstaat het WaterBear Forest.

Meer weten over Waterbear of de “Plant a Tree” Campagne? Kijk op www.waterbear.nl

Deel dit bericht via

Deel via Twitter Deel via LinkedIN Deel via Facebook
webinar

Ervaren hoe PS24 werkt? Meld je dan nu aan voor het webinar ERP voor MKB

Tijdens het interactieve webinar ‘ERP voor MKB’ leert u hoe u in no time inzicht krijgt in uw vitale bedrijfsinformatie, zoals CRM, projectadministratie, inkoop, finance & accounting. We laten u dit zien door middel van een live demo. Dankzij aantrekkelijke rapportages ziet u direct waar u kosten kunt besparen en kansen kunt verzilveren.

Het webinar vindt plaats op
dinsdag 14 september om 15:00 uur

Na het volgen van het webinar ERP voor MKB heb je antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe werkt PS24 nu precies?
  • Wat kost het?
  • Hoe kan ik het snel zelf toepassen in mijn situatie?
  • Hoe PS24 schaalbaar is en meegroeit met jouw bedrijf?

    X
    Hier kunt u meer lezen over hoe INSynQ uw persoonlijk gegevens verwerkt.
    X